En bra hundfrisör

En bra hundfrisör

Hej hopp!

Bloggen är tillbaka och idag kommer inlägget handla om människans bästa vän, nämligen hundar. Dessa härliga djur har jag två stycken av och jag vet inte vad jag hade gjort utan dem. Idag tog jag med hundarna till en hundfrisör i Trollhättan för att ge mina vovvar lite extra skönhet, precis som vi människor behöver fixa till frisyren ibland. Mina hundar har en tendens att när håret blir för långt så börjar de fälla väldigt mycket och ni hundägare vet hur jobbigt det är när hundhår ligger som ett täcke över soffan och kläderna. Därför tar jag dem emellanåt till en hundfrisör för att slippa dammsuga mina möbler varje dag. Jag vet inte riktigt varför hundarna fäller när håret blir längre men jag misstänker att det kan ha och göra med att de inte får den pälsvården som behövs när de är hemma. Jag har inte riktigt ytan för att kunna bada någon av hundarna och nu på vintertid kan jag inte ta dem till någon sjö här i Trollhättan eftersom det är så kallt i vattnet. De tycker väldigt mycket om att bada och så fort som de får syn på hundfrisören så börjar svansarna att vifta, då vet de att väntas bad.

Ibland klipper vår hundfrisör också klorna på vovvarna och det är väldigt skönt för jag kan tycka att det är lite obehagligt att göra det själv. Framförallt så är det ganska svårt att göra det på ett bra sätt. Vi kom precis hem här nu efter en lång promenad genom Trollhättan, jag ville inte ta ut dem i skogen idag utan det kan vara skönt att få ha hundarna rena en dag. Antagligen kommer de hitta något sorkhål ute i trädgården som de kommer gräva upp och bli smutsiga, men och andra sidan så måste de få komma ut. Ta hand om er själv och era vovvar!


Kommentarer är stängda.