Lydnadskurs för Flisan

Lydnadskurs för Flisan

Hej och god morgon!

Här är det full rulle från tidig morgon till sen kväll, med några korta sovpauser emellan. Det är underbart hur livet är nu med en busig och mysig liten valp. Eller hon är inte så liten längre, hon växer för varje dag, nästan så man vill stanna tiden. Våran Flisan är en tollare och en riktig glädjespridare men eftersom det här är en ras som kräver mycket motion och vill få utmanas så har vi anmält oss till en lydnadskurs hos Mysslä´s Hundkurser.

Nu är ju Gotland inte så stort men deras kennel och hundkurser har ett gott rykte hos nog alla som har hund och någon gång engagerat sig i att gå en valpkurs. Vi har börjat med lite lydnad och enklare övningar hemma eftersom vår familj alltid haft hund, men det är första gången vi har en tollare så därför vill vi gärna få tips och råd från erfarna uppfödare.

Livet med hund blir med en gång så mycket mer berikat, hon ger oss nog både mer gråa hår och mer kärlek än någon annan. Det är verkligen så att hunden är ens bästa vän och därför vill ju vi också ge henne allt det bästa.

Flisan sover numera hela nätterna men man märker att det inte räcker med vanlig bus och lek i skogen utan hon behöver få jobba mer. En tollare vill utmanas och lära sig och det var vi beredda på när vi köpte henne, så vi är nog lika nyfikna och kunskapstörstiga som hon.

Nu ska vi ta en tur till Visby, vårt lilla busfrö behöver öva sig lite mer på att promenera i stan bland lite mer människor och rörelse. Det finns ett mysigt café där också som tillåter hundar så det blir ett givet besök.

Jag och Flisan önskar dig en härlig dag!


Kommentarer är stängda.